Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Afghanska skatetjejer från Kabul rullar in på Saatchi Gallery i London

Skate Girls of Kabul
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-04-09 15:12  |  Lästid: 2 minuter
 Skate Girls of Kabul

När australienska skateboardproffset Oliver Percovich först besökte Afghanistan 2007, visste han att han var tvungen att göra något. Rullandes genom gatorna i Kabul, slogs han av hur många barn som arbetar på vägarna, tigger pengar och lever fattigt. Som han såg det, är det ungdomarna i Afghanistan klart drabbats hårdast av landets 30 år av konflikter. Han var också chockad av hur begränsade de unga flickorna var. De kunde inte idrotta eller cykla på grund av deras otympliga kläder.

Men att åka skateboard, insåg han, skulle kunna vara en lösning. Så Oliver och hans vän tog brädorna de hade med sig och började låta barnen leka med dem, de lärde dem att grinda på trottoarer och göra kickflips.

Det var så han började Skateistan. En ideell verksamhet som använder skateboard som en krok för utbildning och egenmakt.

Fotografen Jessica Fulford-Dobson har varit med och dokumenterat de skateboardåkande flickorna för en utställning. Och här kan du se ett urval av bilderna som ställs ut på Saatchi Gallery i London.

 Skate Girls of Kabul  Skate Girls of Kabul  Skate Girls of Kabul  Skate Girls of Kabul  Skate Girls of Kabul  Skate Girls of Kabul

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-04-09 15:27