Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

6 steg till det perfekta extremsportsskägget

Skägg
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-05-12 14:17  |  Lästid: 2 minuter
Skägg

Nu är ju inte det här någon groomingblogg. Men det går ju inte att undgå att det är många extremsportande atleter som rockar ansiktspäls. Så här kommer några enkla tips på vägen. Och börjar du spara nu så har du ett snyggt skägg till hösten.

* * *

1. Ha tålamod
Det tar de flesta killar ungefär en månad att odla ett fullständig skägg. Om du inte lider av ”babyface”. Då kan det ta år, åter år.

2. Acceptera klådan
Nya skäggstrån kan kännas som en kaktus som petar in i huden. Men den taggiga känslan avtar efter en ungefär en vecka. Så var tuff. Det hjälper om du borstar skägget så allt växer i samma riktning.

3. Håll sk*ten rent
Det är hår, så du måste rengöra det. Ha som regel att tvätta skägget varje gång du tvättar håret på huvudet.

4. Mjuka upp skägget
Hår som är smidig ligger plant och kommer inte att repa din flickvän/pojkvän/ragg. Använd olja för lite glans och hålla din hud under skägget återfuktad.

5. Undvik hårda linjer
Ett skägg ska inte upphöra vid hakan. Någon borde berätta det för innebandykillarna. Låt skägget växa naturligt upp till omkring två till tre centimeter ovanför adamsäpplet. Sedan gör du en snygg övergång med en skäggtrimmer. Använd trimmerns olika längd och lägen för att få en snygg övergång.

6. Forma ditt ansikte
Runt ansikte? Ett mer fyrkantig skägg kan hjälpa till att definiera din käklinje. Trimma in hårdare på kinderna och lämnar håret lite längre på hakspetsen.

* * *

BONUS: WALL OF SKÄGG

per spett

Puckelhjälten Per Spett har ett skägg värdigt fem fiskargubbar (Cafés gamla betygsystem).

* * *

Har du problem att odla skägg? Lugn, vi fixar det.

 

/Tobias

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-05-12 14:23