Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Ät som världsmästarkocken nästa gång du är på semester i Alperna

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-03-17 07:33  |  Lästid: 2 minuter
jonasbolling

Bloggen var på en härlig resa till Engelberg häromveckan. I den trevliga byn träffade vi Jonas Bolling, kökschef på Skilodge Engelberg och medlem i Stockholm Culinary Team som vann VM i Luxemburg, som ni vet. Anledningen att Jonas jobbar i Engelberg är att han vill kombinera de två saker han gillar mest: berg med snö och god mat. Så därför borde väl han, om någon, veta var man hittar den bästa maten i Alperna.

Foto: Mattias Hargin

* * *

monkey-burger-chamonix

Monkey Bar – Chamonix, Frankrike

– Riktigt nice ställe. Det är inte så pretto ställe, med bra burgare och skön stämning.

* * *

hameau-les-cleves

Hameau les Clèves – Nendaz, Schweiz
– Ett svensktägt mysigt ställe i byn Nendaz som sitter ihop med bland annat Verbier i de fyra dalarna. Bra restaurang och de har några få rum. De har en bra vinkällare med mycket lokala viner. Ski-in/ski-out läge och fantastiskt utsikt över dalen när man äter sin lunch.

* * *


hess-engelberg

Restaurant Hess – Engelberg, Schweiz

– Ett ställe att gå på när man vill ha lite mer och något som inte är panerat och friterat. De skiljer sid från de klassiska alprestaurangerna. Dessutom så har även de en väldig bra vinkällare.

* * *

ölbaren

Ölbaren – Åre, Sverige

– Roligt koncept. Ambitiösa och duktiga kockar som gör bra mat. Kul att de gör något bra utanför storstäderna.

 

/Tobias

 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2015-03-17 15:44